Wat zijn rush poppers?

Het gebruik van poppers neemt steeds meer toe in Nederland. Je bent het misschien al een tegengekomen. Je vraagt je misschien af wat poppers precies zijn, wat poppers met je doen en wat rush poppers anders maken. Op al deze vragen zijn antwoorden. Poppers zijn een populaire feestdrug. Poppers worden tegenwoordig verkocht in kleine flesjes. In deze flesjes zit een vloeistof. Als het flesje wordt geopend verdampt deze vloeistof. De gebruiker krijgt de drug binnen door de damp via de neus op te snuiven. Tot 2001 waren poppers nog legaal verkrijgbaar in sexshops en smartshops. Ook al is er een verbod zijn poppers nog steeds makkelijk verkrijgbaar. 

De werking van poppers

Zoals eerder vermeld krijgt je de drug binnen door de damp op te snuiven. Ongeveer 1 minuut nadat dit is gedaan vinden de effecten van de drug plaats. Deze effecten blijven voor ongeveer 3 tot 5 minuten. Hoe vaker je poppers gebruikt hoe meer tolerantie je opbouwt voor de bloedvatverwijdende werking. Een gevolg hiervan kan zijn dat je meer moet nemen om hetzelfde effect te krijgen. Dit kan uiteindelijk leiden tot een verslaving. Als je voor een aantal dagen stopt met het gebruiken van popper zal de tolerantie ook afnemen. Het testen op het gebruik van poppers is vrijwel onmogelijk. Ten eerste verdwijnt poppers heel snel uit je lichaam. Ten tweede bestaat er nog geen drugtest die poppers kan detecteren.

rush poppers

Het verschil tussen poppers en rush

Het verschil tussen ‘normale’ poppers en rush poppers is veel makkelijker dan je misschien denkt. Rush is de naam van een popper merk. Andere namen van poppers zijn: liquid gold, Double Scorpio, Jungle juice en meer. De samenstelling van de popper ligt voornamelijk aan het merk. Alle poppers hebben wel dezelfde basis, ze bevatten allemaal vloeibare en vluchtige alkylnitrieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *